5 osnovnih savjeta za poker turnire uživo

Postoji mnogo različitih načina na koje igrači pokera odlučuju igrati igru, međutim, postoje određene osnove kojih biste se trebali pridržavati. Ovo se sada može činiti vrlo jednostavnim i jasnim, ali nevjerojatno je koliko ih igrača pokera jednostavno odbacuje.

Postoje dva načina na koje možete pogledati ove poker savjete, a budući da želite postati bolji poker igrač, ovaj post vrijedi pročitati, prvo, niste bili svjesni ovih poker savjeta i možete ih iskoristiti u svoju korist ili drugo, svjesni ste i možete paziti da ih se drugi igrači pokera ne pridržavaju.

Jednostavno rečeno, igrači pokera koji ne slijede ove savjete očito su početnici i vjerojatno će izgubiti sve žetone od iskusnijeg igrača pokera.

Poker savjet 1. Pričekajte da pogledate svoje karte

Naše zlatno pravilo je da gledamo što drugi igrači pokera rade. Kako to možete učiniti ako gledate u svoje karte? Pričekajte da dođete na red za akciju, a zatim pogledajte svoje karte, trebali biste se koncentrirati na igrače koji trebaju djelovati prije vas, a ne na svoje karte. Jedini put kada biste trebali pogledati odmah je under the gun (prvi koji će djelovati sjedeći pored velikog blinda), ali ipak, možete tražiti igrače nakon sebe koji su već provjerili svoje karte.

Poker savjet 2. Ne dižite svoje karte sa stola

Svi smo to vidjeli na TV-u, pokrijte svoje karte jednom rukom i podignite dovoljno karata da biste znali njihovu vrijednost i boju. Ne dižite karte sa stola da biste bolje vidjeli. Ovo otvara vrata za pokazivanje vašim protivnicima i vaših karata i vaših priča.

Savjet za poker 3. Djelujte redom.

Zapravo ne znam zašto imam ovaj savjet ovdje, jer ako slijedite poker savjet 1, ne biste trebali moći djelovati izvan reda jer još niste vidjeli svoje karte. Međutim, da biste postali bolji igrač pokera, morate shvatiti da možete pratiti igrače koji žele djelovati nakon vas i pročitati njihove moguće akcije. Samo zato što ćete odlučiti djelovati naizmjenično ne znači da će i vaši protivnici. Pripazite na protivnike koji drže svoje karte spremne da ponište svoje karte.

Poker savjet 4. Samo jednom pogledajte svoje karte

Pogledajte svoje karte samo jednom i potrudite se da ne pokažete nikakve emocije. Imate samo dvije karte koje morate zapamtiti, ako se ne možete sjetiti vrijednosti i boje dviju karata koje ste pogledali prije 30 sekundi, morate napraviti puno domaće zadaće kako biste postali bolji igrač pokera. Osim toga, trebali biste provoditi što više vremena gledajući svoje protivnike, a ne gledajući svoje karte. Nadalje, provjerite možete li odrediti dosljednu količinu vremena da ih pogledate. Npr. Pokušajte 3 sekunde svaku ruku. Poker signal se može pokupiti prema vremenu koje igrač gleda u svoje karte. Dosljednost je ključ, bez obzira na to koliko vam je ruka jaka ili slaba.

Poker savjet 5. Pokazivanje vaših karata

Postoji umjetnost pokazivanja karata. Profesionalni igrači pokera pokazuju svoje karte u određeno vrijeme iz određenih razloga, imaju plan na umu i pokušavaju postaviti zamku. Nemojte se dati uvući u pokazivanje ruke osim ako to niste namjerno namjeravali učiniti. Naći ćete da mnogi igrači pokera predlažu da nikada ne pokažete svoju ruku – neka vaš protivnik pogađa. Ovo je dobar savjet ako niste postavili plan. Željeti da vaši protivnici vjeruju da često blefirate ili igrate samo s vrlo jakim rukama ili čak pokušavate staviti igrača na tilt nekoliko je dobrih razloga da pokažete svoje ruke. Glađenje ega definitivno nije razlog za pokazivanje ruke.

Ovdje možemo objaviti stotine poker strategija i savjeta o tome kako postati bolji igrač pokera i svi su vrijedni. Možete ih pronaći posvuda na internetu, pa čak i od svojih protivnika. ALI, ovi savjeti i poker strategije su beskorisni osim ako ih ne implementirate u svoju poker igru. Trebali biste željeti da postanu druga priroda, ugraditi ih u svoju podsvijest.

Stvar je u tome da budete svjesni svoje okoline i što je najvažnije svjesni sebe. Predodređeni ste da postanete bolji igrač pokera ako se počnete fokusirati na sebe, svoj način razmišljanja i način na koji pristupate igri.

Kako bismo pomogli igračima pokera da se prilagode, nauče i primijene ove vještine, objavili smo e-knjigu Poker – Moć govora tijela. Osmislili smo ovu knjigu da bude laka za čitanje, koja će subliminalno ugraditi sposobnost učenja i čitanja potrebne vještine. Sljedeći korak ka tome da postanete bolji igrač pokera.

Zapamtite, poker nisu samo karte, moć je u vašim rukama. Vrijeme je da riješite vlastitu sudbinu.

Sretno, zapamtite, moć pokera – moć je u vašim rukama!

Franjo Vlašić

Learn More →